Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
30.06.2022
09:43
NMP Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V sredinem večeru se je v Jelovcu zaradi močnega vetra podrlo drevo. A ne kamorkoli, na občana in na gospodarski objekt. Posredovali so gasilci in reševalci.

Sreda v Posavju

Ročna granata pri Podbočju

Ob 17.06 so v naselju Brod v Podbočju v občini Krško naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjsko-Ljubljanske regije so ročno granato angleške izdelave iz 2. svetovne vojne odstranili in na kraju varno uničili, obveščene so bile pristojne službe.

Drevo padlo na občana in na gospodarski objekt

Ob 18.11 se je v naselju Jelovec v občini Sevnica zaradi vetra podrlo drevo na gospodarski objekt in občna. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Boštanj so zavarovali kraj, razžagali drevo, rešili poškodovano osebo izpod drevesa, poškodovancu nudili prvo pomoč in nudili pomoč reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Voda v Križe

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci prostovoljnega gasilskega društva Pišece uporabnikom v naselje Križe prepeljali pet kubičnih metrov pitne vode.

sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja