Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.03.2021
10:13
Foto: arhiv ePosavje
Državljana Bangladeša so reševalci odpeljali v bolnico, v tovornjaku na Obrežju so policisti odkrili štiri Afganistance.

Na Čatežu izsledili državljana Bangladeša

Policisti so na pomoč poklicali reševalce

V noči na četrtek so brežiški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi izsledili in prijeli državljana Bangladeša, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Policisti so zaradi slabega zdravstvenega stanja tujca na kraj poklicali reševalce, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

V srbskem tovornjaku štirje Afganistanci

Vrnili so jih na Hrvaško

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Afganistance odkrili tudi v Celju, v Slovenijo prišli prek Obrežja

Celjski policisti pa so na podlagi obvestila, da bi se v tovornjaku lahko nahajali tujci, v priklopnem vozilu srbskih registrskih oznak v Celju odkrili štiri državljane Afganistana. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da so tujci mejo prestopili, skriti med tovorom, na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje. Tujci so zaprosili za azil in so jih prepeljali v Azilni dom v Ljubljani.

(eP)

obrežje
državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi