Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
01.03.2021
08:08
Foto: arhiv ePosavje
Od sobote do ponedeljka v Posavju dva dimniška požara, prometni nesreči pri Črešnjicah in Križaju, v soboto zvečer iskalna akcija na Senovem.

Sobota

Dimniški požar na Senovem

V soboto ob 11.11 je na Trgu rudarjev na Senovem, občina Krško, zagorelo v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Senovo so požar pogasili, spraznili kurišča v dveh etažah in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika. Lastnikom so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Pri Črešnjicah poškodovane tri osebe

Proti večeru, ob 18.24 je bilo, sta v kraju Črešnjice, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in po izteklih motornih tekočinah posipali vpojna sredstva. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so tri poškodovane osebe oskrbeli in jih prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Iskalna akcija na Senovem

Ob 23.12 so na območju Senovega, občina Krško, vodniki reševalnih psov ZRPS Dolenjska in KZS Skupina 8 nudili pomoč policiji pri iskanju pogrešane osebe. "Pridobljene so bile informacije o pogrešani osebi, zato se je iskalna akcija zaključila," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Nedelja

V nedeljo zvečer, ob 18.20, sta na cesti Križaj – Kostanjevica na Krki, občina Krško, trčili motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe ter reševalcem nujne medicinske pomoči pri imobilizaciji in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Dimniški požar na Cesti 4. julija v Krškem

Ob 19.01 so na Cesti 4. julija v Krškem v dimniški tuljavi gorele saje. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi so ogenj pogasili, prezračili prostore in območje ob dimniku pregledali s termovizijsko kamero, obveščene so bile pristojne službe.

NMP Krško, rešilec 112

Obvestila in ostale aktivnosti

16 klicev za nujno medicinsko pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od sobote zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 16 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Prejšnji teden v Posavju 10 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili deset izrednih dogodkov, od tega šest v občini Krško, tri v občini Brežice in enega v občini Sevnica.

Februarja v Posavju 42 izrednih dogodkov

V preteklem mesecu so na območju Posavja zabeležili 42 izrednih dogodkov, od tega 19 v občini Krško, 12 v občini Sevnica, 10 v občini Brežice in enega v občini Kostanjevica na Krki. 

(eP)

krško
brežice
kostanjevica na krki
reco brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi