Skip to main content
V Posavju 16.8° C Ponedeljek, 14. junij 2021
23.02.2021
20:02
Požar v Kraški vasi, Brežice
Foto: PGD Skopice
Kljub opozorilom v torek dva požara v naravi, v krški občini dopoldne na Senovem in v brežiški občini popoldne v Kraški vasi med naseljema Brvi in Globočice.

V torek dva požara v naravi

Na Senovem

Ob 11.13 je na Senovem, občina Krško, gorala suha trava in podrast na površini okoli 80 kvadratnih metrih. Požar so začeli gasiti domačini, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Senovo pa so požar dokončno pogasili.

V Kraški vasi

Slabe štiri ure pozneje, ob 15.10 je bilo, pa je v Kraški vasi v občini Brežice, med naseljema Brvi in Globočice, gorela suha trava in podrast v gozdu. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pirošica in Skopice so požar na površini okoli 1.5 hektarja pogasili in preprečili širjenje na bližnji objekt.

Opozorila pred kurjenjem v naravi

Z Gasilske zveze Sevnica zaradi trenutnih razmer v državi, povezanih z epidemijo COVID-19 in sončnimi ter toplimi dnevi v prihodnjih dneh naprošajo vse, da ste previdni pri spomladanskih opravilih na vrtovih, travnikih, njivah, gozdovih in v okolici hiš. "Svetujemo vam previdnost in pravilno uporabo ognja v naravnem okolju," dodajajo v sporočilu. > VEČ

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
krško
gasilci

Pridružite se nam