Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
08.08.2022
12:24
Pozor, državna meja
Foto: ePosavje.com
Brežiški policisti so pri Podgračenem prijeli dva sprovajalca s 13 tujci, na območju občine Brežice pa od petka do ponedeljka še 65 tujcev.

Pri Podgračenem prijeli 13 tujcev in dva sprovajalca

BREŽICE V petek nekaj po 18. uri so policisti na območju Podgračenega ustavili dva avtomobila slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznika iz Slovenije v vozilih prevažata 11 državljanov Nepala in dva državljana Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Oba sprovajalca privedli pred sodnika

Policisti so osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku in jima zasegli avtomobila.

Na meji prijeli 65 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice na območju naselij Slovenska vas, Mostec, Velika Dolina, Koritno, Dvorce, Rigonce, Mihalovec in Dobova izsledili in prijeli 17 državljanov Iraka, 14 državljanov Turčije, osem državljanov Burundija, šest državljanov Egipta, šest državljanov Kube, štiri državljane Sirije, po dva državljana Indije, Konga, Gvineje, Nepala, državljana Kameruna, in državljana Gane.

Devet tujcev pa pri Metliki in Trebnjem

Policisti na območju Policijske postaje Metlika so pri Krašnjem vrhu pridržali osem državljanov Konga in na območju Trebnjega državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi