Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
21.06.2021
07:46
Helikopter, Zabukovje pri Sevnici
Foto: PGD Sevnica
Od petka popoldne do ponedeljka zjutraj v Posavju dve nesreči in pristanek helikopterja v Zabukovju, v zadnjem tednu dni so na 112 zabeležili 12 izrednih dogodkov.

Dve nesreči in helikopter v Zabukovju

Nesreča na avtocesti

V soboto zjutraj, ob 5.14 je bilo, je na avtocesti med priključkoma Smednik—Dobruška vas v občini Škocjan osebno vozilo zapeljalo s ceste čez varovalno ograjo in se prevrnilo. Gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečene do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so oskrbeli osebo na kraju dogodka in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Helikopter v Zabukovju

Ob 10.36 je posadka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz Zabukovja, občina Sevnica, s helikopterjem prepeljala poškodovano osebo v Univerzitetni klinični cente Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali mesto pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe.

Nesreča na Malencah

V nedeljo ob 18.33 sta v Velikih Malencah v občini Brežice trčili osebni vozili, v nesreči so se štiri osebe poškodovale. Gasilci Poklicne gasilske enote so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Kje ne bo električne energije?

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto na območju transformatorske postaje Polšca predvidoma med 8. in 14. uro.

Prejšnji teden 11 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili enajst izrednih dogodkov, od tega dva v občini Krško, pet v občini Brežice, tri v občini Sevnica in en v občini Kostanjevica na Krki.

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer od petka do ponedeljka posredovali 26 klicev za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

nmp krško
nmp sevnica
pge krško
helikopter
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice