Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
24.04.2022
10:22
PGE Krško, HTRV
Foto: arhiv ePosavje
V Posavju od petka do nedelje dve prometni nesreči, tehnična pomoč na Pleteršnikovi v Brežicah, v delu brežiške občine so bili v petkovem večeru brez električne energije.

Petek

Pomoč na Pleteršnikovi

V petek ob 12.11 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in reševalci nujne medicinske pomoči Brežice posredovali na Pleteršnikovi ulici v Brežicah. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjskega objekta, v katerem je bila preminula oseba, oObveščene so bile pristojne službe.

Nesreča na avtocesti

Ob 19.20 je na avtocestnem odseku Čatež ob Savi – Obrežje v občini Brežice osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na voznem pasu. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi, osvetili kraj nesreče, nudili pomoč policiji, delavcem avto vleke in pri sanaciji vozišča delavcem DARS-a, v nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Brez elektrike

V petek ob 23.15 je prišlo v občini Brežice do izpada daljnovoda Čatež ob Savi, dežurni Elektra Celje so napako odpravili ob 0.30 uri.

Sobota

Nesreča pri Velikem Podlogu

V soboto ob 19.19 je na regionalni cesti pri naselju Veliki Podlog, občina Krško, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, nudili pomoč poškodovanemu in do prihoda policije usmerjali promet. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so voznika ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Rešilec NMP Krško

14 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do nedelje posredovali 14 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Zapore cest v Sevnici

Občina Sevnica obvešča, da bo med 23. aprilom in 31. avgustom 2022 občasna kratkotrajna in dolgotrajne popolne zapore, tipa E-6, in dolgotrajne delne zapore, tipa N-5 in N-6, na odseku lokalne ceste, št. 373621 Ajdovec-Cesta na Dobravo-rondo ter javnih poti, št. 594251 Cesta na Dobravo, h. št. 42 in, št. 594262 Cesta na Dobravo-za h. št. 28-31, na pododseku dolžine 150 m med priključkoma obeh javnih poti. Zapore bode zaradi dela za ureditev Ceste na Dobravo v Sevnici.

krško
brežice
pge krško
nmp brežice
nmp krško
pgd brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi