Skip to main content
Torek, 28. november 2023
22.02.2021
12:28
Nesreča pri Jelovcu, Sevnica
Foto: PGD Sevnica
Prejšnji teden v Posavju 18 izrednih dogodkov, čez vikend pa dve prometni nesreči, dva požara, potres, tehnična pomoč, od sobote do ponedeljka pa

Sobota

Nesreča med Armeškim in Velikim Kamnom

V soboto ob 10.31 je na relaciji Armeško-Veliki Kamen v občini Krško osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj dogodka in odklopili baterijo. Do prihoda reševalcev so nudili pomoč poškodovanemu vozniku in ga pomagali prenesti do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovanega ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Nesreča pri Jelovcu

Ob 14.40 je na regionalni cesti v bližini naselja Jelovec, občina Sevnica, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v leseno ogrado ob cesti. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo in nudili pomoč policiji. Prav tako so preprečili nadaljnji iztek motornih tekočin, že iztekle pa posuli z vpojnimi sredstvi in počistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so po ustrezni oskrbi dve poškodovani osebi prepeljali v Zdravstveni dom Sevnica, od koder so ju odpustili v domačo oskrbo. Obveščene so bile pristojne službe.

Pomoč na Valvasorjevem nabrežju

Ob 15.08 so na Valvasorjevem nabrežju v Krškem, gasilci Poklicne gasilske enote Krško v večstanovanjski stavbi s tehničnim posegom odprli vhodna stanovanjska vrata.

Gorelo v naravnem okolju

Ob 17.11 je v bližini naselja Kerinov Grm, občina Krško, gorelo v naravnem okolju. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Drnovo so kup gorečih odpadkov pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

(12:27) Policisti o nesreči: Trčil v ograjo ob hiši

Izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo

Policisti Policijske postaje Krško so bili v soboto nekaj po 10. uri obveščeni o prometni nesreči v Velikem Kamnu, kjer naj bi pijan voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 43-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo.

Policisti so za 43-letnika odredili strokovni pregled

"Kršitelj je kraj nesreče zapustil, z vožnjo nadaljeval po travniku in z vozilom obstal v jarku. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti pa so zanj odredili strokovni pregled zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog," pravijo policisti.

Nedelja

Nočni potres 

V nedeljo, 21. februarja 2021, ob 1.08 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,0 v bližini Krškega, 74 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci naselij med Šentjernejem in Brežicami. Na Agenciji Republike Slovenije za okolje ocenjujejo intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). 

Dimniški požar v Velikem Mraševem

Ob 6.13 so v Velikem Mraševu v občini Krško v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta gorele saje. Posredovali so gasilci Poklicne gasislke enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Malo Mraševo, ki so požar pogasili, prezračili prostore ter opravili pregled s termovizijsko kamero.

Topovske granate v Bizeljski vasi na Bizeljskem

Ob 10.01 so v Bizeljski vasi na Bizeljskem, občina Brežice, naleteli na sedem topovskih granat kalibra 37, ostanek 2. svetovne vojne, nemško - češke izdelave, nevarne najdbe so na kraju uničili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Ljubljanske regije.

Prejšnji teden v Posavju 18 izrednih dogodkov

8 v občini Krško, 6 v občini Sevnica, 4 v občini Brežice

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili osemnajst izrednih dogodkov, od tega osem v občini Krško, štiri v občini Brežice in šest v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od sobote zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 22 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pge krško
krško
sevnica
pgd sevnica
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi