Skip to main content
V Posavju 10.9° C Nedelja, 19. september 2021
10.07.2020
21:13
Požar, Gorica, strnišče, 10. julij 2020
Foto: ePosavje.com
Popoldne je zagorelo na Krškem polju, brežiški reševalci in gasilci so posredovali v Brezju pri Bojsnem in pomagali občanu, sevniški gasilci in reševalci pa na Pokleku nad Blanco.

Gasilci odprli vrata, reševalci pa oskrbeli obolelega občana

Ob 13.23 so v naselju Brezje pri Bojsnem, občina Brežice, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala onemogla oseba, gasilci so do prihoda reševalcev občanu nudili pomoč. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so osebo na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Gasilci in reševalci pomagali tudi na Pokleku nad Blanco

Ob 14.20 so v naselju Poklek nad Blanco, občina Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem se je nahajal dojenček. "Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so na kraju opravili preventivni pregled dojenčka," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Zagorelo na Krškem polju

Popoldanski požar so pogasili, večernega še gasijo

Ob 16.31 je v bližina naselja Kerinov Grm, občina Krško, gorelo strnišče. Požar, ki je zajel okoli 0,21 hetarja so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Podlog. S hitro intervencijo so preprečili, da bi se požar razširil na slamnate bale. Gasilci v okolici popoldanskega požara posredujejo tudi v petkovem večeru.

Obvestila in ostale aktivnosti

Osem nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali eno naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

krško
sevnica
brežice
nmp brežice
nmp sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja