Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
27.08.2022
21:11
Foto: Nik Pribožič
V sredo dopoldne so varnostniki sodišča, tožilstva in krški policisti posredovali na Cesti krških žrtev, kjer je prišlo do prepira in pretepa med dvema skupinama iz Brezine in Ponikev pri Brežicah.

Pretepali so se tudi v Krškem

KRŠKO Že v torek smo poročali, da je pri Ponikvi v občini Brežice prišlo do pretepa. A podobno dogajanje se je v sredo preselilo v Krško. Policisti pravijo, da so se udeleženci pretepa sprva sporekli pred sodiščem. Varnostniki sodišča so, da bi pomirili razgrete glave, posredovali do prihoda policije, a je bil trud varnostnikov zaman.

Trije s koli nad dvojico

Nato sta se 22-letnik in 35-letnik po začetnem besednem sporu umaknila v bližnji poslovni prostor, za njima pa so - tako pravijo na Policijski upravi Novo mesto - s koli vdrli trije osumljenci, stari 42, 17 in 15 let in pri tem razbili steklo dveh vrat poslovnega prostora.

Zbežala skozi okno in se skrila na tožilstvu

"Oškodovanca sta zbežala skozi okno in se zatekla v bližnje prostore tožilstva, kjer so nadaljevanje ogrožanja preprečili varnostniki s pomočjo kolegov bližnjega sodišča, dokler na kraj niso prišli policisti," dodajajo policisti.

Kazenske ovadbe

Policisti bodo za 42-letnika in njegova dva mladoletna sinova zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva napisali kazenske ovadbe.

policija
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja