Skip to main content
V Posavju 4.5° C Četrtek, 8. december 2022
07.12.2020
13:09
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti ustavili 53-letnega Finca in štiri Turke, v treh tovornjakih štirje Afganistanci in Maročan, pri Prilipah pa 8 Egipčanov. Svet v malem minuli vikend v Posavju.

53-letnik Fin'c v avtu prevažal štiri Turke

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti Policijske postaje Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil Kia ceed, finskih registrskih oznak.

Turki so mejo prestopili na nezakonit način

Med postopkom so policisti ugotovili, da 53-letni moški iz Finske v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 53-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost in ga pridržali, zasegli so mu tudi avtomobil.

Finca bodo prepeljali pred preiskovalnega sodnika

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Turčije pa še niso zaključeni.

V treh tovornjakih odkili pet tujcev

Skrivali so se med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je v soboto na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontroli in pri pregledu tovornega vozila odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V turškem še dva Afganistnaca, v srbskem pa Maročan

V tovornem vozilu turških registrskih oznak so odkrili še dva državljana Afganistana in na podvozju tovornega vozila srbskih registrskih oznak državljana Maroka. Tujce, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Pozor, državna meja

Pri Prilipah izsledili osem Egipčanov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prilip izsledili in prijeli osem državljanov Egipta, na območju Črnomlja pa tri državljane Afganistana. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo v sporočilu.

Na vlaku iz Madžarske dva Pakistanca

Na podestu enega izmed vagonov

Policisti Postaje mejne policije Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Madžarske, na podestu enega izmed vagonov našli dva državljana Pakistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopku so ju policisti predali hrvaškim kolegom.

(eP)

državna meja
brežice
dobova
obrežje

Pridružite se nam