Skip to main content
V Posavju 3.8° C Nedelja, 7. marec 2021
18.02.2020
08:45
Brežice, Francoz
Foto: Postaja prometne policije PU Novo mesto
Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida.

Povprečna hitrost? 202 km/h

50-letnik je storil še več drugih prekrškov

Policisti so vozniku osebnega avtomobila Porsche carrera francoskih registrskih oznak na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 202 km/h. Sodeč po fotografiji, ki so jo poslali s Policijske uprave Novo mesto, so Francozu to hitrost "odčitali" na delu avtoceste v višini Skopic, kjer ravninski del od Viher naprej počasi zavija v desno proti Čatežu.

Prehiter za vinjeto

Kot pravijo policisti, je 50-letni državljan Francije med vožnjo storil še več kršitev. Možakar tako ni vozil po desnem prometnem pasu, namer o spremembi voznih pasov ni nakazoval s smernikom, ni vozil po sredini prometnega pasu, na vozilu pa ni imel nameščene vinjete.

1890 evrov kazni in 9 kazenskih točk

Policisti so kršitelja ustavili in mu zaradi kršitev izrekli globo v višini 1890 evrov. "Za omenjene kršitve Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi devet kazenskih točk," dodajajo policisti.

(bš)

krško
policija
brežice

Pridružite se nam