Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
19.10.2021
14:32
Francozu zasegli Q5
Foto: PMP Obrežje
Policisti na Obrežju so 29-letnem Francozu zasegli Audi Q5, ki so ga v ponedeljek ukradli v Švici. Na meji so policisti izsledili 11 tujcev, od tega pet v tovornjakih in šest na zeleni meji.

V ponedeljek ukraden v Švici, v noči na torek že na Obrežju

BREŽICE V noči na torek je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal 29-letni državljan Francije, voznik osebnega avtomobila Audi Q5 švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil Audi v ponedeljek ukraden v Švici. Vozilo so zasegli, okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo. 

11 tujcev

V slovenskem tovornjaku pet tujcev

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega vozila odkrili tri državljane Indije, državljana Pakistana in državljana Afganistana. Tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na meji prijeli še šest tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč na območju brežiške občine izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in na območju Preloke, na območju občine Črnomelj, štiri državljane Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nezankonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

brežice
državna meja
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja