Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
08.04.2022
09:28
Požar, Gmajna, Smednik
Foto: ePosavje.com
Na Gmajni pri Smedniku v občini Krško je popoldne prišlo do požara v gospodarskem poslopju.

Požar pri Smedniku

PETEK, 8. APRIL 2022

(09:50) Policisti uradno o požaru

Policisti so bili v četrtek nekaj po 17. uri obveščeni o požaru hleva na območju Gmajne na območju Policijske postaje Krško. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zagorel večji hlev, v katerem so bile živali, več bal sena in kmetijska mehanizacija.

Zagorel je večji hlev

Lastniki so uspeli živali še pravočasno rešiti, gasilci so požar omejili in pogasili, v požaru pa je nastala velika premoženjska škoda.

Kriminalisti opravljajo ogled požarišča

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto opravljajo ogled požarišča, ugotavljajo vzrok za nastanek požara in druge okoliščine, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

(07:29) O požaru

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, pogasili objekt in rešili več glav živine, objekt, kmetijska mehanizacija in orodje so uničeni. O dogodku so sicer obvestili pristojne službe, so pa na gasilski straži ostali gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Raka in Smednik.

ČETRTEK, 7. ARPIL 2022

(20:00) Požar na objektu

V četrtek ob 17.08 je v naselju Gmajna v občini Krško prišlo do požara na objektu, ko je ogenj zajel gospodarsko poslopje. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so v akcijo poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško ter gasilce iz prostovoljnih gasilskih društev Smednik in in Raka. Za aktiviranje omenjenih dveh gasilskih društev so uporabili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost. Gasilci so požar pogasili ter prekopali seno in slamo.

Gasilci tudi v Brežicah in v Podgorici

Pomoč gasilcev ni bila potrebna

Ob 11.38 so gasilci PGD Brežice izvozili na tehnično intervencijo na Kregarjevo ulico v Brežicah, kjer so potrebovali pomoč pri odpiranju stanovanja. Kot pravijo v sporočilu, njihovo posredovanje ni bilo potrebno, saj so sostanovalci sami odprli vrata stanovanja, v katerem je bila preminula oseba.

Rešili so ga iz 30 metrov globoke globeli

Ob 17.21 je v Podgorici v občini Sevnica krajan padel po gozdnati strmini in obtičal v globeli. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so občana s pomočjo vrvne tehnike rešili iz trideset metrske globeli. Reševalci nujne medicinske pooči Sevnica so ga na kraju ustrezno oskrbeli in ga napotili v domačo oskrbo.

Osem nujnih z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

krško
pge krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja