Skip to main content
V Posavju -1.1° C Sreda, 8. februar 2023
25.04.2022
18:21
Rešilec, NMP Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Gasilci, reševalci in policisti so dopoldne pomagali v Župeči vasi

Pomagali v Župeči vasi

V ponedeljkovem dopoldnevu, ob 10.29 je bilo, so v naselju Župeča vas v občini Brežice posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice in Cerklje ob Krki, ki so s tehničnim posegom omogočili vstop policistom in reševalcem do obolele osebe. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so obolelo osebo oskrbeli in prepeljali na zdravljenje.

Devet nujnih z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali devet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

Na območju Posavja med vikendom prijeli 26 tujcev

Brežice, Slovenska vas, Rigonce, Dobeno

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic, Slovenske vasi, Rigonc in Dobenega na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli osem državljanov Iraka, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Egipta, državljana Malija, državljana Afganistana in državljana Pakistana.

Oštrc

Na območju Oštrca v kostanjeviški občini spo prijeli državljana Maroka, Gvineje, Burkine Faso in Kameruna, na območju Cerkvišča pri Črnomlju pa še državljana Indije. "Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo policisti.

krško
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice