Skip to main content
V Posavju 17.1° C Sobota, 13. avgust 2022
26.12.2020
10:38
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije, katerih sta osumljeni ženski stari 18 in 32 let.

Policija obravnava goljufijo v vrednosti 164.000 €

Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski stari 18 in 32 let

Mlajša storilka je doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico so policisti v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše do sedaj še niso obravnavali. Storilki, ki sta pri goljufijah sodelovali, sta stike z oškodovancema vzpostavili s pomočjo različnih spletnih portalov ter oglasnih rubrik kot so ona-on, ona išče njega, on išče njo in najverjetneje tudi drugih.

Nujni klici na 113

Predstavljali sta se z lažnimi imeni

Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, Tina Zore in Jasmina Kotnik

Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena. Goljufinji sta s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav ali da potrebujeta denar za študij in podobno, v zadnjih treh letih, dva oškodovanca z območja Policijske uprave Celje prepričali, da sta jima bodisi podarila, bodisi posodila najmanj 164.000 evrov. Moška sta jima denar izročala na različnih mestih, kjer sta se z njima dobivala. Policisti prav tako zbirajo obvestila še za primer oškodovanja moškega z območja Policijske uprave Maribor. Tudi njega sta najverjetneje oškodovali za več deset tisoč evrov.

Poziv ostalim oškodovancem

Ker policisti sumijo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram še več, pozivajo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijskih postajah, kjer prebivajo.

Odvzem prostosti

"Obema smo odvzeli prostost in ju bomo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjena kazniva dejanja jima grozi zaporna kazen od enega do osmih let," pravijo policisti.

(eP)

policija
kozje
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi