Skip to main content
Torek, 16. april 2024
24.09.2020
20:02
Helikopter pristal na Radni, 24. september 2020
Foto: PGD Sevnica
Krški poklicni gasilci so dopoldne posredovali pri Malem Kamnu, brežiški reševalci in gasilci na Kržičnikovi ulici, na Radni pa je nekaj po 13. uri pristal helikopter Slovenske vojske.

Iz traktorja izteklo hidravlično olje

Na pomoč so priskočili gasilci in dežurni vzdrževalci cest

Ob 10.05 se je na cesti Senovo – Mali Kamen razlilo hidravlično olje iz traktorja po vozišču. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so razlite tekočine posuli z absorbentom, dežurni delavci cestnega podjetja pa so odstranili traktor z vozišča.

Gasilci in reševalci na Kržičnkovi ulici v Brežicah

Pomagali oboleli osebi

Brežiški reševalci in gasilci pa so ob 10.22 posredovali na Kržičnikovi ulici v Brežicah. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice so s tehničnim posegom odprli vrata na stanovanjskem objektu, v katerem se je nahajala bolna oseba in pomagali reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Reševalci so jo prepeljali v bolnišnico

Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so osebo medicinsko oskrbeli in jo prepeljali na zdravljenje v Urgentni center Brežice.

Helikopter na Radni

Obolelo osebo so prepeljali v Ljubljano

Ob 13.20 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljala obolelo osebo iz Radne v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Gasilci pomagali reševalcem

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Obvestila in ostale aktivnosti

Šest nujnih klicev in dve naročili

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginulih živali.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
krško
brežice
nmp brežice
pgd brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja