Skip to main content
V Posavju 27° C Torek, 24. maj 2022
07.06.2021
20:11
Helikopter na Radni, 7. junij 2021
Foto: PGD Sevnica
V ponedeljkovem dopoldnevu je na Radni pristal helikopter Slovenske vojske, policisti so povedali več o nedeljski nesreči med Globokim in Pišecami. 18-letnik s preveč alkohola in pretežko nogo.

Helikopter na Radni

V ponedeljkovem dopoldnevu, ob 10.26 je bilo, je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor iz naselja Radna v Splošno bolnišnico Celje s helikopterjem Cougar prepeljala obolelo osebo. Mesto pristanka helikopterja so zavarovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnic, gasilci pa nudili tudi pomoč pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

NMP Krško, rešilec 112

18-letnik pod alkoholom s pretežko nogo

Končal na strehi

V noči iz sobote na nedeljo je se je na cesti Globoko – Pišece 18-letni voznik osebnega avtomobila zaletel v avtobusno postajališče. Po prvih ugotovitvah policistov je nesreči botrovala kombinacija neprilagojene hitrosti in alkohola, saj je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Po končanem ogledu so policisti iz razbitega srebrnega Clia odvzeli še registrske tablice, ki jih bodo poslali na upravno enoto. "Voznik se je v nesreči lažje poškodoval," pravijo policisti.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto smo posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

helikopter
nmp sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja