Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
13.01.2020
18:28
Helikopter Slovenske vojske, Bell 412
Foto: arhiv ePosavje
Dopoldne je v Sevnici pristal helikopter Slovenske vojske z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči, sevniški gasilci so pomagali pri odpiranju vrat avtomobila, deset nujnih klicev z 112.

Helikopter v Sevnici

Obolelo osebo so odpeljali v Maribor

SEVNICA Ob 10.29 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske enote nujne medicinske pomoči na krovu poletela v Sevnico, od koder je prepeljala obolelo osebo v Univerzitetni klinični center Maribor.

Gasilci so zavarovali kraj prisanka in pomagali reševalcem

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

Na Trgu svobode odprli vrata avtomobila

Ob 9.46 so na Trgu svobode v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega  Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata na osebnem avtomobilu.

Prva intervencija AED skupine

V nedeljskem zgodnjem popoldnevu, ob 14.04 je bilo, pa so v Krmelju prvi posredovalci skupine AED Sevnica nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Sevnica. To je bila po novembrski vzpostavitvi delovanja prva intervencija prvih posredovalcev v sevniški občini.

Obvestila in ostale aktivnosti

Deset nujnih pozivov za pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali deset pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(bš)

helikopter
slovenska vojska
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi