Skip to main content
V Posavju 11.7° C Petek, 26. februar 2021
18.02.2021
08:59
Foto: arhiv ePosavje
V sredo se je v Posavju kar dogajalo. Poročali smo že o jutranji nesreči pri Zavratcu in požaru v Pijavicah, gorelo je tudi v Župeči vasi, helikopter pa je popoldne še enkrat priletel v Posavje.

Helikopter z medicinsko ekipo popoldne še enkrat v Posavju

V Pavlovi vasi padel z drevesa, ponj je priletel helikopter

Reševalci in policisti v Pavlovi vasi

Dvajset minut pozneje, ob 15.02 je bilo, pa se je v Pavlovi vasi pri Bizeljskem pri padcu z drevesa poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanega občana na kraju medicinsko oskrbeli.

Iz Maribora je priletel helikopter

Policisti so zavarovali kraj dogodka, posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu pa je poškodovanega prepeljala v Univerzitetni klinični center Maribor.

(08:58) Policisti o nesreči v Pavlovi vasi

Z motorno žago obrezoval drevo in padel z njega

Brežiški policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni o nesreči pri delu v Pavlovi vasi, kjer je moški padel z drevesa. "Poškodovanega 83-letnega moškega so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil prepeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški padel z lestve, z višine okoli štirih metrov, ko je z motorno žago obrezoval drevo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo," pravijo policisti.

Dimniški požar v Župeči vasi

Ob 14.42 so v Župeči vasi v občini Brežice zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cerklje in PGD Brežice so požar pogasili, odstranili oblogo ob dimniku in opravili pregled s termo kamero.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
nmp brežice
pgd brežice

Pridružite se nam