Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
06.06.2020
21:40
Foto: arhiv ePosavje
V sobotnem popoldnevu je helikopter Slovenske vojske še tretjič ta teden pristal v Posavju, drugič v Sevnici.

Helikopter še tretjič ta teden v Posavju

Gasilci, reševalci in policisti v akciji

Ob 18.38 so namreč na Cesti na grad v Sevnici, občina Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri prenosu obolele osebe in nato ob 18.59, ko je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljal obolelo osebo iz Sevnice v Splošno bolnišnico Maribor, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem.

 

V petek dve intervenciji

V petek ob 8.50 so na Kozjanski cesti v Brestanici, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško nudili pomoč krajanu, ki je padel v kleti. Ob 10.08 pa so na Planinski cesti v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata na osebnem avtomobilu.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece so porabnikom v naselju Križe, občina Brežice, prepeljali pet kubičnih metrov pitne vode.

(eP)

pgd sevnica
sevnica
nmp sevnica
helikopter
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja