Skip to main content
V Posavju 24.1° C Sobota, 12. junij 2021
31.08.2019
19:52
Foto: arhiv ePosavje
Helikopter Slovenske vojske je z reševalci dopoldne pristal v Bistrici ob Sotli, pri Mraševem gorivo po cesti, že v petek zvečer gasilci pomagali tudi v Brezovski Gori.

HNMP v Bistrici ob Sotli, pri Mraševem gorivo po cesti

Zaklenila so se mu vhodna vrata

Ob 21.59 so se občanu v naselju Brezovska Gora, občina Krško, zaklenila vhodna stanovanjska vrata. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so v hišo vstopili preko odprtega okna in tako odprli vhodna vrata.

Helikopter v Bistrici ob Sotli

Ob 11.15 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu poletela v Bistrico ob Sotli, od koder je prepeljala obolelo osebo v Univerzitetni klinični center Maribor.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Sotli so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozilo do helikopterja.

Gorivo na cesti

Ob 11.16 so na regionalni cesti pri Malem Mraševem v občini Krško gasilci Poklicne gasilske enote Krško in dežurni delavec CGP v dolžini 1,7 km z absorbentom posuli po izteklem pogonskem gorivu in cestišče očistili.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali 10 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

helikopter
pge krško
krško

Pridružite se nam