Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
04.10.2021
12:20
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Hrvatu zasegli 3200 petard, v dveh tovornjakih in vlaku sedem tujcev, med vikendom v brežiški občini izsledili in prijeli 12 tujcev - Dvorce, Dobova, Velika Dolina, Ribnica.

Hrvat ostal brez 3200 petard

BREŽICE Na mejni prehod Slovenska vas je v nedeljo dopoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak.

Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v prtljažniku vozila našli 40 zavojev s 3200 prepovedanimi petardami. Policisti so mu petarde zasegli in zoper 33-letnega kršitelja iz Hrvaške uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Skriti v tovornjakih in na vlaku

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili še dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Policisti na železniškem prehodu v Dobovi so na vlaku, natovorjenem z osebnimi vozili, odkrili tri državljane Irana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Pozor, državna meja

V brežiški občini izsledili 12 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 1. in 4. oktobrom na območju Policijske postaje Brežice na območju Dvorc izsledili in prijeli tri državljane Irana in državljana Pakistana, v Dobovi državljana Irana, v Veliki Dolini štiri državljane Sirije in državljana Palestine, v Ribnici pa dva državljana Sirije.

Na območju Črnomlja 9 tujcev

Na območju Policijske postaje Črnomelj so v Komarni vasi prijeli tri državljane Pakistana in državljana Afganistana, na območju Paunovičev pa pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja