Skip to main content
V Posavju 8.6° C Četrtek, 2. december 2021
02.07.2020
14:27
Prijeli dva hrvaška sprovajalca tujcev
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Brežiški policisti so pri Dvorcah ustavili 45-letnega Hrvata, ki je imel v avtomobilu pet tujcev. Policisti v Slovenski vasi so odvzeli prostost njegovemu 68-letnemu rojaku, ta je prevažal tri tujce.

Na Dvorcah ustavili Hrvata, prevažal je pet tujcev

Dva Pakistanca in trije državljani Bangladeša

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na četrtek na Dvorcah ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Hrvaške v avtomobilu znamke Jaguar prevaža dva državljana Pakistana in tri državljane Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

45-letniku so odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil

Kriminalisti so 45-letnemu osumljencu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še potekajo.

Sprovajalci, Slovenska vas in Dvorce

V četrtek zjutraj 68-letni Hrvat pripeljal v Slovensko vas

V četrtek, nekaj pred 6. uro zjutraj, pa so policisti v Slovenski vasi med postopkom z voznikom osebnega avtomobila Volkswagen passat, v prtljažniku vozila odkrili tri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ustavili so ga s tremi državljani Bangladeša

Policisti so ugotovili, da je 68-letni državljan Hrvaške tujce nameraval prepeljati v notranjost države. "Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali ter mu zasegli avtomobil. Postopki z državljani Bangladeša še niso zaključeni," dodajajo v sporočilu.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam