Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
19.07.2022
11:27
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so imeli v noči s ponedeljka na torek veliko dela na meji, v dveh primerih so izsledili tri sprovajalce tujcev čez državno mejo.

Dogodki na meji

Državljan Turčije prevažal Afganistanca in sedem Iračanov

V ponedeljek okoli 22.30 so pri Mostecu na območju Policijske postaje Brežice policisti ustavili voznika osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni državljan Turčije v vozilu prevaža državljana Afganistana in šest državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Hrvat v avtu s šestimi Indijci in Turkom

V Slovenski vasi so okoli 23. ure ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. 30-letni državljan Hrvaške je v avtomobilu prevaža šest državljanov Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so državljanu Turčije in državljanu Hrvaške odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli osebna avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Indije in Iraka še niso zaključeni.

Na zeleni meji

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja pri Tanči Gori izsledili in prijeli tri državljane Gvineje, državljana Pakistana, državljana Toga, državljana Gana in državljana Burkine Faso in na območju Prilip v občini Brežice štiri državljane Indije . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice
policija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja