Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
24.07.2019
11:22
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Posavski policisti so imeli v minulih 24 urah znova več dela pri nadzoru in varovanju državne meje. Pri Zameškem so ulovili sprovajalca Iračana in 5 tujcev, po brežiški občini še njih 8.

Iračan prevažal 5 tujcev, še 8 njih prijeli po brežiški občini

Med Kostanjevico na Krki in Zameškim ustavili Irančana v slovenski Toyoti

Prevažal tri Sirijce in dva Maročana

KRŠKO Policisti Policijske postaje Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med Kostanjevico na Krki in Zameškim ustavili avtomobil znamke Toyota slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Iraka v vozilu prevaža tri državljane Sirije in dva državljana Maroka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Vse tujce so pridržali, sprovajalca pa bodo prepeljali pred preiskovalnega sodnika

Vse tujce so pridržali, avtomobil zasegli, državljana Iraka pa bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Po brežiški občini izsledili in prijeli tujcev

Največ (4) Afganistancev

BREŽICE Policisti Policijske uprave Novo mesto pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju brežiške policijske postaje prijeli 8 tujcev. Na območju Velike Doline, Gorenjih Skopic, Dobove in Loč pri Dobovi so izsledili in prijeli štiri državljane Afganistana, dva državljana Maroka in dva Iranca, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja