Skip to main content
Petek, 1. december 2023
28.08.2021
12:41
Iskalna akcija v Krškem, 26. avgust 2021
Foto: ePosavje.com
V četrtek zjutraj je v Krškem potekala iskalna akcija 21-letnika iz Ljubljane, ki je skočil v Savo in se izgubil na Vidmu. Policisti so sporočili, da je od neznane osebe zaužil prepovedano drogo.

PETEK, 28. AVGUST 2021

(15:22) Iskalna akcija v Krškem v četrtek, 27. avgusta 2021

Policisti so sporočili več informacij četrtkovega dogajanja v Krškem. V četrtek ob pol deseti uri dopoldne so krški policisti, policisti vodnikov službenih psov, vodniki reševalnih psov Zveze reševalnih psov Slovenije Dolenjska in gasilci Poklicne gasilske enote Krško zaključili iskalno akcijo 21-letnika iz območja Ljubljane. Kot pravijo policisti, je 21-letnik v Krškem nekaj pred četrto zjutraj skočil v Savo, jo preplaval, nato pa se je v mestu Krško za njim izgubila vsaka sled.

Peturna iskalna akcija s srečnim koncem

V sporočilu policisti dodajajo, da so znanci, ki so bili z njim, poklicali na številko 112, regijski center za obveščanje iz Brežice pa je o tem obvestil policiste. Stekla je koordinirana iskalna akcija, zaradi hladne noči in jutra s temperaturami okoli 10°C, je obstajala nevarnost podhladitve iskanega 21-letnika. Policisti so ga s pomočjo reševalnih psov iskali v Krškem in okolici, gasilci pa so s čolnom pregledovali reko Savo.

21-letnik od neznane osebe zaužil drogo in dobil hude blodnje ter preganjavico

Po prvih ugotovitvah policistov se je 21-letnik nahajal na zabavi in od sedaj še neznane osebe zaužil prepovedano drogo, zaradi katerih je dobil hude blodnje in preganjavico. Policisti v sporočilu pravijo, "da je pobegnil s kraja zabave, skočil v reko, jo preplaval in nato hodil po mestu in se skrival pred »preganjalci«."

Ko so ga našli, je bil v slabem psihičnem stanju

Ko so ga policisti našli, je še vedno kazal vidne znake učinkov prepovedanih drog in bil v slabem psihičnem stanju, na kraj so poklicali zdravnika in reševalce. "Po pregledu so ga odpeljali v brežiško bolnišnico in obvestili starše," dodajajo v sporočilu.

V preiskavo dogodka so se vključili kriminalisti

V preiskovanje dogodka so se zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog delo vključili tudi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

ČETRTEK, 27. AVGUST 2021

(18:02) Oba jutranja dogodka povezana

Kot se je izkazalo pozneje, sta oba jutranja dogodka v Krškem povezana. Na Regijskem centru za obveščanje Brežice namreč pravijo, da se je ob 5.52 v Krškem nadaljevala iskalna akcija osebe, ki je izplavala iz reke Save in pobegnila.

Pogrešano osebo našli na Vidmu

Iskalna akcija se je nadaljevala na zahtevo policije, pri iskanju so sodelovali tudi reševalci Zveze reševalnih psov Slovenije Dolenjska in policisti, ki so pogrešano osebo našli na Vidmu v Krškem.

(10:25) Druga intervencija

So pa ob 5. uri in 27 minut odprli še drugo intervencijo, ki je povezana z jutranjim dogajanjem pod mostom. Na servisu 112 je namreč odprt dogodek "Pogrešane osebe".

(10:23) Prva intervencija: "Oseba je iz vode izplavala sama"

Na servisu 112 so objavili več informacij o jutranji intervenciji. Kot pravijo, je ob 3.58 na Cesti krških žrtev v Krškem krajan skočil v reko Savo. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so pogrešano osebo iskali na brežinah in s čolnom na akumulaciji reke Save. "Oseba je iz vode izplavala sama," pravijo v obvestilu.

(08:06) Gasilski čoln v vodi

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so intervencijo v Krškem odprli dve minuti pred 4. uro zjutraj, dogodek so zabeležili kot "Nesreče ljudi na in v vodi".

Nekaj pred 7. uro je bil pod mostom avtomobil policista vodnika službenega psa, dober kilometer višje je bil na večnamenski poti proti hidroelektrarni Krško parkiran še en policijski avtomobil. V reki Savi, na spustišču čolnov nad krškim mostom, je bil zjutraj parkiran gumenjak krških poklicnih gasilcev.

Dogodek v Krškem, 26. avgust 2021

Gorel je odpadni material

V sredo zvečer, ob 21.38, je v bližini naselja Kerinov Grm v občini Krško gorel odpadni material. Požar na površini okoli štirideset kvadratnih metrov so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško in preprečili širjenje požara na obdelovalne površine in gozd.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja