Skip to main content
V Posavju 17.4° C Sreda, 12. maj 2021
14.04.2021
19:01
Helikopterska nujna medicinska pomoč
Grafika: ePosavje.com
Obolelo osebo so iz Radeč v Celje prepeljali s helikopterjem Slovenske vojske, v Brežicah je zagorelo v zabojniku za odpadke. V četrtek v delu sevniške občine ne bo pitne vode.

Iz Radeč v Celje s helikopterjem

RADEČE V sredinem zgodnjem popoldnevu, ob 13.06 je bilo, je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljala obolelo osebo iz Radeč v vojašnico Celje, od koder so jo reševalci nujne medicinske pomoči Celje prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče so zavarovali kraj pristanka helikopterja v Radečah in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

Požar v zabojniku

Nekaj minut pozneje pa je zagorelo na drugem koncu Posavja. Ob 13.24 je namreč  Cesti prvih borcev v Brežicah gorelo v zabojniku za odpadke, požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice.

V četrtek v delu sevniške občine motena oskrba s pitno vodo

Komunala Sevnica obvešča uporabnike pitne vode na vodovodu Sevnica, območje Florjanske ulice – zgornji del in naselja Žurkov Dol, Prešna Loka, Podvrh, da bo v četrtek, 15. aprila 2021, predvidoma med 7. in 14. uro, motena oskrba s pitno vodo zaradi vzdrževalnih del na omrežju.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

helikopter
slovenska vojska
nmp sevnica
radeče

Pridružite se nam