Skip to main content
V Posavju 16.9° C Sreda, 22. september 2021
17.07.2020
09:26
Foto: arhiv ePosavje
Na vodovodnem sistemu Javorovica, iz katerega pitno vodo dobivajo v nekaterih naseljih v kostanjeviški občini, je od petka dopoldne v veljavi ukrep prekuhavanja pitne vode.

Prekuhavanje pitne vode na vodnem viru Javorovica

Obvestilo velja do preklica, prosijo za razumevanje

Kostak, d.d., obvešča uporabnike pitne vode v naseljih Male in Velike Vodenice, Ržišče, Podstrm, Kočarija, Ivanjše in Grič, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Javorovica (v upravljanju Komunale Novo mesto), da je potrebno vodo pred uporabo, zaradi povišane motnosti, prekuhavati.

Vzrok za ukrep? Povišana motnost vode

"Obvestilo velja do preklica. Ukrep ne velja za ostala naselja v občini Kostanjevica na Krki. Prosimo za razumevanje," dodajajo v sporočilu.

Navodila o prekuhavanju vode

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo morate pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter. Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

(eP)

kostanjevica na krki
pitna voda
obvestila

Pridružite se nam

Novice iz Posavja