Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
07.04.2022
21:48
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so bili v torek obveščeni, da so neznanci na Stadionu Matije Gubca mladim športnikom ukradli denarnice, mobilne telefone in denar. Tatove še iščejo, pravijo v sporočilu.

Sedem telefon, dokumenti, denar

V zadnjih dneh so na območju Posavja obravnavali več primerov tatvin iz garderob športnih objektov. V torek je tako nekdo med 17.40 in 19. uro v garderobi športnega objekta na Cesti krških žrtev izkoristil odsotnost lastnikov, ki so bili na vadbi, vstopil v odklenjeno garderobo in iz nahrbtnikov in žepov oblačil odtujil najmanj sedem mobilnih telefonov, dokumente in denar.

Podobne tatvine so obravnavali tudi na Raki

Pred nekaj dnevi je na Raki storilec prav tako vstopil v odklenjeno garderobo športnega objekta, pregledal torbe in oblačila in šestim oškodovancem odtujil več mobilnih telefonov in denarnice z dokumenti in gotovino. Kot pravijo na Policijski upravi Krško, so policisti opravili oglede, zbrali obvestila in nadaljujejo s preiskavo ter z aktivnostmi za izsleditev storilca.

Nujni klici na 113

Kaj svetujejo policisti?

Policisti občane pozivajo, naj poskrbijo za varnost svoje lastnine in jo imajo ves čas pri sebi oziroma pod nadzorom. V torbah, nahrbtnikih in oblačilih naj ne puščajo predmetov, ki bi utegnili biti plen tatov.

113

Ob tem predlagajo, da se uporabniki športnih prostorov dogovorijo z upravljalci, da so v času vadbe športni objekti oziroma garderobe zaklenjene in s tem onemogočen dostop drugim osebam. V primeru oškodovanja ali pojava sumljivih oseb naj občani o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi