Skip to main content
V Posavju 5° C Četrtek, 8. december 2022
11.08.2021
07:00
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali pet prometnih nesreč ter 13 kršitev javnega reda in miru, obravnavali so 58 nujnih primerov in na številko 113 prejeli 186 klicev.

Pet prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Ob tem so posredovali tudi zaradi trinajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih, s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Policija, avtomobil, 113

58 nujnih primerov, 186 klicev na 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev, posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

V Posavju prijeli 14 tujcev, na območju celotne policijske uprave skupaj 33

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke izsledili in prijeli državljana Indije, v Mavrlenu pet državljanov Pakistana, pri Gabrju pet državljanov Alžirije, v Krškem štiri državljane Afganistana, v Vukovcih osem državljanov Bangladeša in v Prilipah pet državljanov Bangladeša in pet državljanov Pakistana.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo policisti.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam