Skip to main content
Petek, 22. september 2023
15.10.2021
06:21
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali sedem prometnih nesreč ter devet kršitev javnega reda in miru, brežiški policisti so na meji prijeli 12 tujcev.

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 14. oktober 2021

Policisti so s četrtka na petek obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Policisti so posredovali zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

Sumi kaznivih dejanj

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja listin, vloma in tatvin. V Novem mestu so osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi.

Policija, avtomobil

177 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 177 klicev, posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Na meji prijeli 12 tujcev

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ponikev izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in v Novi vasi pri Mokricah deset državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi