Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
18.09.2023
13:02
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. in 18. septembrom 2023, posredovali v 271 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 731 klicev.

Kolesar pod vplivom alkohola

Policisti policijske postaje Krško so bili v petek, 15. septembra, okoli 12. ure obveščeni o padcu kolesarja v Brestanici. Ugotovili so, da je 42-letni kolesar ob zaviranju izgubil oblast nad kolesom in padel. Poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligrama alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Pijan v ograjo na avtocesti

V soboto, 16. septembra nekaj pred 14. uro je na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu, pri Medvedjeku, voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak izgubil oblast nad vozilom in trčil v zaščitno ograjo. 56-letni povzročitelj nesreče, ki ni vozil po sredini voznega pasu, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Kršitelja, ki se v nesreči ni poškodoval, so policisti privedli v postopke pred pristojno sodišče.

Dva vloma v avtomobila

Na parkirnem prostoru na območju Čateža ob Savi je v nedeljo, 17. septembra, nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico, v kateri ni bilo predmetov. Na parkirnem prostoru na Raki pa je, prav tako v nedeljo, dopoldne neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice v predalu odtujil osebni dokument in denar.

policija
alkohol

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja