Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.11.2022
06:11
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 235 klicev.

Kronika Policijske uprave Novo mesto

12 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

9 kršitev javnega reda in miru

Ob tem so policisti posredovali tudi zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin, posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

42-letnik brez vozniške in pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Bukošku so brežiški policisti okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Iz skladišča odnesli vžigalne kable

Na območju Orehovega na območju Policijske postaje Sevnica je med 31. oktobrom in 2. novembrom nekdo vlomil v skladiščne prostore in odtujil avtomobilske vžigalne kable. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja