Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
23.12.2021
06:59
Foto: arhiv ePosavje
S srede na četrtek so policisti obravnavali 10 prometnih nesreč ter 7 kršitev javnega reda in miru, na številko 113 pa so prejeli 194 klicev.

10 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Policisti so trem kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

7 kršitev javnega reda in miru

S srede na četrtek so posredovali tudi zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter s področja kriminalite obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in poškodovanja tuje stvari.

Policija, avtomobil, 113

194 klicev na 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev, posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Dva Afganistanca na podvozju tovornjaka

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila ukrajinskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju tovornega vozila odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Pri Čatežu prijeli tri Afganistance, še dva na območju Bele krajine

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in v Otovcu na območju Črnomlja dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja