Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
13.09.2021
07:01
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti na številko 113 prejeli 829 klicev, posredovali so po 35 prometnih nesrečah in obravnavali 45 kršitev javnega reda in miru.

35 prometnih nesreč

Med vikendom so policisti obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 29 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Policisti so štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj, zasegli vozila.

45 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali tudi zaradi 45-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih, s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, zatajitev, vlomov in tatvin.

Policija, avtomobil, 113

829 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. in 13. septembrom intervenirali v 208 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 829 klicev, posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

Tatovi na delu

Ukradel telička

Iz hleva v Zameškem je v noči na petek nekdo odtujil tele in lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

Odpeljal se je s Cliom

V noči na petek je na Gubčevi ulici v Brežicah neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Renault clio, črne barve, registrskih oznak KK FN-320. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi vozila.

Z dvorišča s kolesom

Z dvorišča stanovanjske hiše v Jesenicah na območju Brežic je med 6. in 11. septembrom neznanec odtujil žensko treking kolo znamke Balance 7000 srebrno oranžne barve.

Na območju brežiške občine prijeli 12 Irancev

Posavski policisti so med vikendom na območju Dobove ter Čateža ob Savi in Dvorc prijeli 12 državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja