Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
14.06.2021
07:01
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali 38 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 897 klicev na številko 113.

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 10. - 13. junij 2021

38 prometnih nesreč

Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 33 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Med vikendom so štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj, zasegli vozila.

67 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali so zaradi 67-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.

Policija, avtomobil, 113

897 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. in 14. junijem intervenirali v 248 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 897 klicev, posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešanih oseb, požarov, kurjenja v naravnem okolju, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Iz tovornjaka ukradli 600 litrov goriva

Na avtocestnem postajališču Zaloke je v noči na soboto neznanec iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 600 litrov goriva.

Odnesli dve žagi in kosilnici

Na Jelovcu, na območju Policijske postaje Sevnica, je med 8. in 12. junijem nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil dve motorni žagi in dve kosilnici, lastnika pa je s tem oškodoval za 600 evrov.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja