Skip to main content
V Posavju -0.8° C Četrtek, 9. februar 2023
14.09.2021
07:13
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja posredovali na devetih prometnih nesrečah, enajstih kršitvah javnega reda in miru, na številko 113 pa so prejeli 199 klicev.

Devet prometnih nesreč

Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov.

Enajst kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali tudi zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju nezakonitih prehodov državne meje. Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer na številko 113 prejeli 199 klicev in intervenirali v 51 nujnih primerih.

Policija, avtomobil, 113

Na avtocesti ustavili Gruzijca s sedmimi tujci

Policisti so med opravljanjem nalog na avtocesti ustavili voznika osebnega avtomobila Toyota avris. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Gruzije in 30-letna sopotnica, prav tako iz Gruzije, v vozilu prevažata šest državljanov Pakistana in državljana Afganistana.

V avtu šest Pakistancev in Afganistanec

Policisti so državljanoma Gruzije odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Kot pravijo policisti, postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

S strehe odnesli žlebove in cevi

Med 8. in 13. septembrom je na območju Trščine, na območju Policijske postaje Sevnica, nekdo s strehe počitniške hiše odtujil okoli tri metre bakrenih žlebov in bakrenih cevi.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi