Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.12.2021
06:29
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom so policisti obravnavali 28 prometnih nesreč ter 30 kršitev javnega reda in miru, na številko 113 pa so prejeli 556 klicev.

28 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj, zasegli vozili.

30 kršitev javnega reda in miru

Varuhi reda so morali posredovati tudi zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Policija, avtomobil, 113

552 klicev na 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in ponedeljkom intervenirali v 169 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 552 klicev, posredovali so zaradi požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Dva vloma

Trška Gora

Na območju Trške Gore je med četrtkom in petkom nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Policisti pravijo, da odtujil ni ničesar, je pa z vlomom premoženjska škoda.

Dovško

V Dovškem pri Senovem je v času, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja