Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
18.03.2024
14:40
Foto: ePosavje.com
Policisti so med vikendom na številko 113 sprejeli 591 klicev in obravnavali 195 interventnih dogodkov.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so obravnavali 312 državljanov tretjih držav, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Največ postopkov so imeli policisti policijske postaje Brežice (130), policijske postaje za izravnalne ukrepe (114) ter Črnomlja (35) in Metlika (33).

Na območju Posavja so tujce prijeli na Obrežju, v Rigoncah, Dobovi, Slovenski vasi, Ločah in na Mostecu. Na območju Bele krajine pa pri Balkovcih, Paunovičih in Žuničih ter v Rosalnicah, kjer so v soboto dopoldne v bližini železniške postaje prijeli skupino enaintridesetih oseb. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

V nedeljo dopoldne, okoli pol desete ure, policijske postaje za izravnalne ukrepe, na Obrežju, na vstopu v državo, iz prometa izločili sumljivo vozilo švedskih tablic. V postopku so ugotovili, da voznik, sicer drž. Estonije, v avtu vozi štiri mladoletne drž. Afganistana, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V postopek so se vključili novomeški kriminalisti. 34-letnega voznika so pridržali in ga kazensko ovadili, avto pa zasegli. V ponedeljek dopoldne so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ostal je v priporu.

Dve uri kasneje so kontrolirali 66-letnika in 41-letnico iz Ukrajine, ki sta v avtu imela tri državljane Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Voznika in sopotnico so pridržali in kazensko ovadili. V ponedeljek zjutraj o ju privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Osebni avtomobil so zasegli.

V noči iz nedelje na ponedeljek, so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe v bližini Obrežja ustavili kombinirano vozilo poljskih tablic. 47-letni voznik iz Ukrajine je v kombiju vozila tri domnevne državljane Sirije. Kombi so mu zasegli, njega pa kazensko ovadili. V ponedeljek ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

Pijan za volanom po avtocesti

V petek, 15. marca 2024, popoldne so krški policisti na Smedniku ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vzbudil pozornost zaradi nezanesljive vožnje. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, za nameček pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Avto so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov.

Pijan upravljal delovni stroj iz zapeljal s ceste

Sevniški policisti so v petek popoldne obravnavali prometno nesrečo v kraju Šentjur na Polju. Voznik delovnega stroja je v ovinku zapeljal preblizu desnega roba, izgubil oblast nad strojem in se čez travnik prevrnil na njivo. S kraja so ga odpeljali z reševalnim vozilom, policisti pa ugotavljajo, koliko je nesreči botrovalo dejstvo, da je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,6 promila).

Voznik začetnik po avtocesti z 254 km/h

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave in Postaje prometne policije Novo mesto, so v nedeljo popoldne, na avtocesti od Obrežja proti Ljubljani, izvajali skupno akcijsko delo. Pri tem so v bližini kraja Vihre, 20-letnemu vozniku iz Hrvaške, izmerili hitrost 254 km/h. Prehitrega voznika so ustavili v Zalokah in ugotovili, da gre za voznika začetnika, ki ima veljavno B kategorijo dobro leto in pol. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga odpeljali v takojšnji postopek na okrajno sodišče. Ker gre za voznika začetnika je predpisana sankcija vsaj 1200 evrov in stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja