Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
19.01.2024
11:55
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156 klicev.

58-letnik zbil 18-letno peško

V četrtek, 18. januarja 2024, nekaj pred 7. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Pod Trško goro. Policisti prometne policijske postaje Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 58-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 18-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na mejni prehod z 2,6 promili alkohola

Na mejni prehod Obrežje je v četrtek, 18. januarja 2024, na vstop v Slovenijo okoli 20. ure pripeljal voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 40-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligramov alkohola. so odvzeli prostost in ga pridržali. Danes ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

V Brežicah voznik pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog v Bukošku v četrtek, 18. januarja 2024, okoli 12.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,53 miligramov alkohola. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kolesar pod vplivom psihoaktivnih snovi

Okoli 21. ure so v Brežicah, prav tako zaradi nezanesljive vožnje, ustavili kolesarja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je bil pozitiven na psihoaktivne snovi. Strokovni pregled je kršitelj odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Poškodovan voznik mopeda

Nekaj pred 8. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda na Topliški cesti. Policisti policijske postaje Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 15-letnemu vozniku mopeda. Lažje poškodovanega mladoletnika so oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Trenutne razmere v prometu na območju Policijske uprave Novo mesto

Od jutranjih ur sneži tudi na celotnem območju Policijske uprave Novo mesto. Vozne razmere so zahtevne, promet pa upočasnjen. Naši policisti so na terenu, razmere na cestah spremljajo in o ugotovitvah obveščajo pristojne službe. Težave povzročajo tudi podrta drevesa, ki so padla na cesto in marsikje ovirajo promet. Do 10.30 smo obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozil. V večini primerov je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost glede na stanje vozišča. Zaradi zimskih razmer velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Novo mesto - Metlika, Soteska - Črmošnjice - Črnomelj in Jugorje pri Metliki - Štrekljevec - Ručetna vas. Prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone velja tudi na avtocesti.

Voznikom svetujemo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot naj se odpravijo le, če je to nujno. Prav tako naj preverijo razmere na cestah, z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno.

Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujni.

V Posavju prijeli 73 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Mihalovec, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 43 državljanov Sirije, 12 državljanov Ukrajine, šest državljanov Afganistana, štiri državljane Maroka, štiri državljane Rusije, tri državljane Irana in državljana Palestine.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo na policiji.

 

policija
sneg
promet
alkohol
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja