Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
24.01.2022
06:33
Foto: arhiv ePosavje
Pakistanca čez mejo na nedovoljen način, vlom na Veliki Dolini, 19-letnika so brežiški policisti odpeljali na policijsko postajo.

Dogodki v Posavju

Pakistanca čez mejo na nedovoljen način

Brežiški policisti so v Mihalovcu v soboto popoldne prijeli dva državljana Pakistana, ki sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Vlom na Veliki Dolini

V soboto dopoldne so poklicali policiste na Veliko Dolino, kjer so ugotovili, da so jim neznanci v zadnjem mesecu dni vlomili v vikend hišo. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so storilci s silo premagali vhodna vrata in pregledali prostore notranjosti. Lastniki pogrešajo motorno žago Husqvarna, tri desetlitrske posode z gorivom in zaboj piva, neznanci so povzročili za okoli sto evrov škode.

19-letnika odpeljali na policijsko postajo

Policisti so obravnavali sedem kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in deset na javnem kraju. Brežiški policisti so v noči iz sobote na nedeljo zaradi prijave kršenja javnega reda in miru posredovali v Gazicah. V pridržanje so odpeljali 19-letnega domačina, ki je pojan kršil javni red in mir in se kljub opozorilom ni pomiril in je nadaljeval s kršitvami. Napisali mu bodo tudi plačilni nalog.

Policija, kljuka

445 klicev na številko 113

Na številki policije 113 so med vikendom policisti sprejeli 445 klicev. Od tega je bilo 134 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja