Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
24.05.2021
06:49
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali 29 prometnih nesreč ter 53 kršitev javnega reda in miru, na številko 113 so prejeli 722 klicev in posredovali zaradi 177 nujnih primerov.

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 21. - 23. maj 2021

29 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda ter zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

53 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali zaradi 53-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah in Trebnjem dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so med vikendom obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin.

Policija, kljuka

722 klicev na 113

177 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 21. in 24. majem intervenirali v 177 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 722 klicev, posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

V trgovino mu ni uspelo

V Brežicah je v noči na petek nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v prodajalno. "Storilec v objekt ni uspel vstopiti, z dejanjem pa je povzročil za okoli 100 evrov premoženjske škode," pravijo policisti.

V tovornjaku državljan Bangladeša

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Bangladeša, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na meji izsledili šest tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Kosova in na območju Cerovega Loga pet državljanov Egipta. Kot pravijo, policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja