Skip to main content
V Posavju 16.8° C Ponedeljek, 2. avgust 2021
24.08.2020
06:36
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med vikendom na številko policije 113 sprejeli 803 klice in obravnavali 204 dogodkov, kjer je bilo potrebno posredovanje policije.

Ostale intervencije

15 prometnih nesreč

Kot pravijo policisti, je bilo največ dogodkov povezanih s kršitvami javnega reda in miru in prometno varnostjo. Policisti so obravnavali petnajst prometnih nesreč z materialno škodo, štiri prometne nesreče z lahkimi poškodbami in eno prometno nesrečo, v kateri so umrle štiri osebe.

57 kršitev javnega reda in miru

S področja javnega reda so policisti obravnavali sedeminpetdeset kršitev. Od tega je bilo 27 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in 9 kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zardi kršitev v zasebne prostoru so devetim kršiteljem napisali plačilne naloge, enemu od njih tudi zaradi lažne naznanitve prekrška, ker je klical na številko policije 113 in prijavil kršitev, ki se ni zgodila.

V devetih primerih plačilni nalogi, v sedmih primerih opozorilo

Kršitve javnega red in miru na javnem kraju so bile povezane predvsem s prijavami glasne glasbe in povzročanjem hrupa. V devetih primerih so policisti napisali plačilne naloge, v sedmih primerih je zadoščalo opozorilo. V enem primeru bodo uvedli postopek o prekršku za pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe zaradi predvajanja glasne glasbe v nočnem času.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi