Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
21.09.2023
09:30
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 98 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 291 klicev.

Grožnje s puško

V sredo, 20. septembra 2023, okoli 13. ure so bili policisti obveščeni o tem, da je na območju Dobruške vasi osumljenec poskušal preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem zemljišču. Pri tem je lastniku zemljišča zagrozil z orožjem. Lastnik zemljišča oziroma oškodovanec je grožnjo prijavil policiji. Po podani prijavi se je vrnil na kraj zaradi dokončanja zemeljskih del. V cilju zbiranja obvestil in preiskave prijavljenega kaznivega dejanja, sta na kraj odšla tudi policista.

Spravili so se še ne policiste

Pri izvajanju policijskih nalog ju je večje število prebivalcev naselja napadlo in poskušalo preprečiti izvedbo policijskih nalog oziroma prijetje osumljenca. Dva občana sta policistki in policistu priskočila na pomoč, vendar so napadli tudi njiju. Na pomoč smo takoj napotili več policijskih patrulj, policisti so na kraju odvzeli prostost štirim osumljencem. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev enega izmed osumljencev, ki je s kraja pobegnil.

Stekla obsežna iskalna akcija

Pri iskanju so sodelovali tudi policisti drugih policijskih postaj Policijske uprave Novo mesto, kriminalisti, vodniki službenih psov, območje so pregledovali tudi s policijskim helikopterjem. Izsledili in prijeli so tudi petega osumljenca in ga prav tako pridržali. Vseh pet osumljencev je še vedno v pridržanju. Lažje poškodovane - oškodovanca, policistko in policista so reševalci oskrbeli, vsi so že v domači oskrbi. Policisti so med preiskavo našli in zasegli tudi zračno puško, s katero je osumljenec grozil.

Intenzivna kriminalistična preiskava še poteka kriminalisti ugotavljajo vse okoliščine, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper pet osumljencev podali kazenske ovadbe.

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja