Skip to main content
V Posavju 21.5° C Petek, 19. avgust 2022
27.09.2021
06:35
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali 23 prometnih nesreč in 48 kršitev javnega reda in miru. Na številko 113 so prejeli 710 klicev in posredovali zaradi 184 nujnih primerov.

23 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil in v Dolenjskih Toplicah pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti.

48 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali tudi zaradi 48-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Policija, avtomobil

710 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 24. in 27. septembrom intervenirali v 184 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 710 klicev. Policisti so posredovali zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Tatvini

Odnesli zlatnino

V Leskovcu v Podborštu na območju Sevnice je v petek dopoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 3.000 evrov.

Iz prikolice odnesli ribiško opremo

V naselju Brvi na območju Brežic je v noči na petek nekdo vlomil v počitniško prikolico in odtujil ribiško opremo. S tatvino lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.500 evrov.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam