Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
29.08.2022
06:26
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom so policisti na številki 113 sprejeli 653 klicev, od tega je bilo 195 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

21 kršitev javnega reda in miru

Največ dogodkov je bilo povezanih s kršitvami javnega reda ter mejnimi zadevami in tujci. Policisti so obravnavali šestnajst kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter pet v zasebnem prostoru.

Družinski spor na Mrtvicah

V soboto popoldne so krški policisti posredovali v družinskem sporu v Mrtvicah – ugotovili so, da sta se sprla 67- in 43-letnik, spor pa je prerasel v pretep. Oba sta si prizadejala vidne poškodbe, zdravniško pomoč sta odklanjala, nista pa mogla odkloniti dveh plačilnih nalogov, ki so jima jih napisali policist zaradi kršitve javnega reda in miru.

Prometna varnost

Brežiški policisti so v petek popoldne zaradi nezanesljive vožnje v Spodnjem Starem Gradu ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice. Najprej so ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so uvedli postopek o prekršku, pred tem pa mu še zasegli osebni avtomobil.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi