Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
30.03.2021
06:47
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti na številko 113 prejeli 272 klicev, zabeležili so 11 prometnih nesreč in posredovali zaradi 15 kršitev javnega reda in miru.

15 kršitev javnega reda in miru, 11 prometnih nesreč

Kronika Policijske uprave Novo mesto, 29. marec 2021

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so posredovali tudi zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

Sumi ostalih kaznivih dejanj

S ponedeljka na torek so policisti s področja kriminalitete obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, ponarejanja dokumentov in tatvin.

Policija, kljuka

77 nujnih primerov, 272 klicev na 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 272 klicev, posredovali so zaradi požarov in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Čez tire na nezavarovanem delu, ko je pripeljal vlak iz smeri železniške postaje

Nekaj po 10. uri je bilo

Nekaj po 10. uri so bili na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto obveščeni o nesreči na železniških tirih med Sevnico in Blanco, kjer naj bi vlak povozil moškega. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so po prvih ugotovitvah ter zbranih obvestilih ugotovili, da je moški prečkal železniške tire na nezavarovanem delu v trenutku, ko je iz smeri Zidanega Mosta pripeljal potniški vlak.

Strojevodja je zaviral, a trčenja ni mogel preprečiti

Strojevodja je pričel zavirati, moškega je na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, vendar trčenja ni mogel preprečiti. 72-letni moški iz Sevnice je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, kriminalisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja