Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
03.01.2023
06:28
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 30. decembrom 2022 in 3. januarjem 2023 posredovali v 215 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 809 klicev.

Praznična kronika Policijske uprave Novo mesto

13 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so pridržali tudi dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj.

60 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali še zaradi 60-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poskusa uboja, nasilja v družini, groženj, nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Ostale intervencije

Policisti so zaščitili žrtev nasilja v družini v Novem mestu in osumljencu izrekli prepoved približevanja, posredovali so zaradi požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja