Skip to main content
V Posavju -1.5° C Četrtek, 9. februar 2023
02.08.2021
06:21
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti na številko 113 prejeli 836 klicev, posredovali so zaradi 39 prometnih nesreč ter 49 kršitev javnega reda in miru.

836 klicev na številko 113

197 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in ponedeljkom intervenirali v 197 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 836 klicev.

39 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 33 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

49 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali zaradi 49-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Policija, avtomobil

Nepovabljenega odgnal alarm

Na Kremenu nad Krškim je v petek zvečer nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Kot pravijo policisti, po sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil in v objekt ni vstopil.

31-letnik ukradel kolo

Krški policisti so bili v soboto obveščeni o tatvini kolesa z železniške postaje v Brestanici. Na podlagi zbranih obvestil so 31-letnega tatu izsledili, mu zasegli kolo in ga vrnili oškodovancu. Zoper 31-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja